- SZCZEGÓŁY
- WYKŁADOWCA
Zespół osłabienia nazywany także zespołem kruchości jest poważnym problemem wśród starszego społeczeństwa. Charakteryzuje się obniżoną siłą organizmu, większą podatnością na problemy zdrowotne, czy istotnym obniżeniem jakości życia. Z wiekiem nasz organizm jest bardziej podatny na czynniki szkodliwe, co przyczynia się do jego „kruchości”. Jest to problem złożony, na który wpływa wiele czynników.
Fundamentem wsparcia osób z zespołem osłabienia jest wzmacnianie naturalnych procesów zachodzących w organizmie między innymi poprzez odżywianie i suplementację, a także codzienny styl życia. Połączenie tych aspektów to skuteczna strategia, którą potwierdzają badania naukowe. Kontrola profilaktyczna, wyrównanie niedoborów, wysokoodżywcza dieta oraz aktywność fizyczna są doskonale udokumentowaną metodą wsparcia organizmu.
Podczas wykładu zgłębimy kluczową rolę składników odżywczych w zapobieganiu i leczeniu zespołu osłabienia. Dowiemy się, jak zbilansowana dieta i ukierunkowana suplementacja mogą wspierać siłę mięśni, zdrowe kości i ogólne samopoczucie przekładając się na poprawę jakości życia i utrzymanie niezależności wraz z wiekiem.
PLAN WIECZORU
18:30 Rozpoczęcie spotkania
18:45 Odżywianie przeciwdziałające starzeniu się: Twój tajny oręż w walce z zespołem osłabienia. - dr Ewelina Kukiełka - Gastoł
20:00 Przerwa kawowa
20:15 Suplementacja oparta na dowodach – nasza odpowiedź na zmieniające się warunki życia. - Pharma Nord
21:00 Planowane zakończenie spotkania
Udział w szkoleniu jest bezpłatny, obowiązuje wcześniejsze zgłoszenie uczestnictwa
data |
hotel |
adres |
miasto |
|
---|---|---|---|---|
Time and place | 17 kwietnia 2024 r. | Hotel Qubus | ul. Składowa 2 | Kielce |
Jesień 2024 | Poznań |
Zarejestruj się za pomocą poniższego formularza.
W razie problemów skontaktuj się z nami
- Telefonicznie: 22 615 27 22 (pon - pt, 09-16)
- Mailowo: szkolenie@pharmanord.pl
Organizator zastrzega sobie możliwość zmiany daty szkolenia lub jego odwołania, o czym
zgłoszeni uczestnicy będą informowani drogą telefoniczną oraz mailową.
dr Ewelina Kukiełka - Gastoł
Dyplomowany dietetyk, technolog żywności
Absolwentka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie Wydziału Technologii Żywności i Żywienia Człowieka o specjalności Żywienie Człowieka i Towaroznawstwo Żywności oraz Dietetyka. Autorka pracy doktorskiej badającej wpływ magnezu na wybrane parametry biochemiczne organizmów żywych. Jest także współautorką analiz zawartości składników mineralnych i zanieczyszczeń w nowoczesnych produktach spożywczych. Prowadzi wykłady dla pacjentów, studentów i specjalistów zainteresowanych dietą i suplementacją.