Plemniki potrzebują energii
Plemniki muszą generować ogromne ilości energii, która umożliwia im dotarcie do komórki jajowej. Istnieją suplementy wspierające produkcję energii w organizmie, które mogą okazać się przydatne.
|
|
|
|
Wewnątrz wszystkich komórek organizmu znajdują się małe "elektrownie" zwane mitochondriami. To w nich wytwarzana jest energia. W plemnikach występuje bardzo duża koncentracja mitochondriów, szczególnie w ich śródbłonku, gdzie wytwarzana jest energia potrzebna do ich napędu. Plemniki są zależne od tej energii w wyścigu życia i śmierci, dzięki niej mogą dotrzeć do komórki jajowej i ją zapłodnić.
|
|
|
Witaminopodobny związek zwany koenzymem Q10
Mitochondria wytwarzają energię, przekształcając tłuszcze, węglowodany i białka w ATP (adenozynotrifosforan), są one energią przechowywaną w postaci chemicznej. Wewnątrz tego, co jest zasadniczo "maszynownią" komórek, znajduje się również związek podobny do witaminy- koenzym Q10. Organizm może go syntetyzować, ale endogenna produkcja zaczyna spadać już w wieku dwudziestu kilku lat.
|
|
|
Naturalne wsparcie dla produkcji energii
Suplement taki jak Bio-Quinon Active Q10 Gold może być użytecznym i naturalnym sposobem wspierania produkcji energii. Kapsułki zawierają farmaceutycznej jakości koenzym Q10 i witaminę B2, która przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego w komórkach, a także pomaga zmniejszyć zmęczenie i znużenie.
Dla mężczyzn pragnących zostać ojcami suplement ten może okazać się przydatny. Jest to bezpieczny i naturalny sposób, wspomagający organizm w utrzymaniu prawidłowego poziomu energii oraz prawidłowych funkcji organizmu.
|
|
|
Dobre udokumentowanie skuteczności preparatu
Bio-Quinon Active Q10 Gold był wielokrotnie przebadany i opisany w opublikowanych badaniach naukowych. Do tej pory przeprowadzono ponad 75 badań klinicznych z udziałem ludzi, z czego 26 z nich ma złoty standard. Bio-Quinon Active Q10 Gold jest uważany za najlepiej udokumentowany preparat koenzymu Q10 na rynku i jest preferowaną marką wśród naukowców prowadzących badania w tej ekscytującej dziedzinie żywieniowej.
|
|
|
|
|
|