Bio-C.L.A. z zieloną herbatą

Bio-C.L.A.

Naturalny element naszej diety

  • Zawiera sprzężony kwas linolowy (CLA)
  • Zawiera standaryzowany wyciąg z zielonej herbaty
  • Wyprodukowany zgodnie z duńską kontrolą farmaceutyczną

Bio-C.L.A. z zieloną herbatą

Pharma Nord

90 kaps.

PLN94.95

Drukuj stronę
2 kapsułki zawierają      
CLA (sprzężony kwas linolowy)     600 mg
Ekstrakt z zielonej herbaty     250 mg
4 kapsułki zawierają      
CLA (sprzężony kwas linolowy)     1200 mg
Ekstrakt z zielonej herbaty     500 mg
6 kapsułki zawierają      
CLA (sprzężony kwas linolowy)     1800 mg
Ekstrakt z zielonej herbaty     750 mg

Informacje o produkcie

Dawkowanie
Dorośli: od 2 do 4 kapsułek dziennie podczas posiłku. W celu osiągnięcia szybszego efektu należy przyjmować 6 kapsułek dziennie.
Zaleca się przyjmować kapsułki w dawkach podzielonych, podczas posiłku.
Nie rozgryzać.

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki.

Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.

Zdrowy styl życia oraz zróżnicowana i zbilansowana dieta są ważne dla utrzymania dobrego stanu zdrowia.

Kobiety w ciąży oraz dzieci poniżej 2 roku życia mogą stosować produkt wyłącznie za zgodą lekarza.

Składniki
Kwasy tłuszczowe z oleju z krokosza barwierskiego (CLA), ekstrakt z zielonej herbaty, żelatyna, glicerol, karmel amoniakalny, dwutlenek krzemu.

Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej w miejscu nienasłonecznionym, niedostępnym dla małych dzieci.

Bio-C.L.A. z zieloną herbatą może być przyjmowane wraz z Bio-Selen + Cynk.

Czym jest Bio – C.L.A. z zieloną herbatą?

W naszej diecie tłuszcz występuje w postaci trójglicerydów, które muszą być najpierw strawione i podzielone na wolne kwasy tłuszczowe zanim zostaną zaabsorbowane przez nasz organizm. Odbywa się to w procesie trawienia poprzez enzym lipazy. Bio-C.L.A. z zieloną herbatą zawiera sprzężony kwas linolowy w postaci wolnych kwasów tłuszczowych, które zostały już podzielone. Dlatego organizm może szybko i łatwo je wchłonąć i to nawet w przypadku osób z zaburzeniami wchłaniania tłuszczu.

Czym jest CLA?

CLA (sprzężony kwas linolowy) jest naturalnie występującym, wielonienasyconym kwasem tłuszczowym występującym w mięsie przeżuwaczy (krowy, owce, itd.) oraz w nabiale pochodzącym od tych zwierząt. CLA jest naturalnym składnikiem naszej diety, powstaje w w żwaczu (komora żołądka) w trakcie wypasu bydła. Zawartość kwasu linolowego z trawy przekształca się w CLA. Najlepszym źródłem CLA są produkty mięsne i mleczne, takie jak mleko, ser i jogurt. CLA posiada certyfikat GRAS (ogólnie uznany za bezpieczny dodatek do żywności).

Czym są wolne kwasy tłuszczowe?

Bio C.L.A. z zieloną herbatą to miękkie żelatynowe kapsułki zawierające sprzężony kwas linolowy (T10,C12 & C9,T11) w postaci łatwo przyswajalnych kwasów tłuszczowych.

Zdrowe składniki

CLA jest naturalnym składnikiem naszej diety. Producenci mięsa i nabiału uznali dodanie CLA do niektórych produktów spożywczych jako sposób na przywrócenie w nich naturalnej zawartości CLA. Chodzi tutaj o zawartość na poziomie, który można było znaleźć, gdy bydło wypasane było wyłącznie na wolnym wybiegu i mogło pozyskać wystarczającą ilość kwasu linolowego z trawy.

Obsługa klienta

Zapraszamy od
pon-pt w godz. 9:00-17:00
tel: 22 615 27 22
Infolinia: 800 476 510


 Pharma Nord - Ul. Zwoleńska 24C - 04-761 Warszawa - Polska